ProducteselaTerra.CAT col·labora amb la pel·lícula “Fènix 1123″

fenicsLa pel·lícula dirigida per Joel Joan i Sergi Lara “Fènix 1123“, que s’està gravant durant aquest i el proper mes a Barcelona té la col·laboració de vestuari i atrezzo de ProductesdelaTerra.CAT, ja que hem col·laborat donant diverses samarretes, adhesius, complements, estelades, etc i cedint també una gran estelada per a manifestacions per reproduir alguna de les escenes de la pel·lícula.

De què va la pel·lícula?

A finals d’estiu de 2004, un nen de 14 anys, l’Èric, escriu un correu electrònic a diverses empreses de supermercats demanant-los que etiquetin els seus productes en català. Ho fa a través del seu web Exèrcit del Fènix on lluita de forma pacífica per la independència de Catalunya i la normalització del català.

Una de les empreses el denuncia i la nit del 30 de setembre es presenten a casa seva més de vint guàrdies civils vinguts de Madrid: acusen l’Èric d’un delicte d’amenaces terroristes. De moment no el tanquen, no tenen prou proves. Els pares contacten amb un advocat de menors, l’Emilio Colmenero, que els assegura que arxivaran el cas. L’Èric continua amb la seva vida.

Inesperadament, un diari local publica que l’Èric ha estat acusat de terrorisme. A partir d’aquest moment, tothom el defuig. El 10 de desembre reben la notícia que l’Èric ha d’anar a declarar a l’Audiència Nacional de Madrid. La fiscal de menors pot demanar una pena de 8 anys de reclusió en un reformatori. La mare de l’Èric busca suport dels partits polítics catalans i va amb l’Èric al programa de màxima audiència de Televisió de Catalunya a explicar el cas.

Arriba el dia d’anar a Madrid. La fiscal de menors de l’Audiència Nacional interroga durament l’Èric i finalment li amplia les imputacions a tres: amenaces terroristes, exaltació al terrorisme i ultratge a la bandera. El procés de l’Estat contra l’Èric continua.

Ara, però, l’Èric és un noi conegut. Finalment l’empresa que el va denunciar retira l’acusació particular. La fiscal, sola i amb pressions polítiques, acaba arxivant el cas. L’Èric se salva, però ha perdut per sempre el somriure dels nens.

També us animem a que participeu en la campanya de micromecenatge per fer possible el finançament de la pel·lícula. Podeu veure-la aquí.

Comentaris

Help, I’ve been inofmred and I can’t become ignorant.

2oeGQU cbfeuugrllwj

O3c1bR , [url=http://tvempedtmpzk.com/]tvempedtmpzk[/url], [link=http://fhcblboxzrdc.com/]fhcblboxzrdc[/link], http://vjcmakneprdu.com/

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)