Sobre les estelades que venem i el seu origen

estelada-blava-promocional-megaAvui ha aparegut el següent article a Nació Digital que explica com de difícil era trobar estelades abans de la Diada d’enguany. Literalment semblaven haver-se esfumat, ja que  ni a botigues ni col·lectius en tenien per vendre.  Aquí a ProductesdelaTerra, també vam esgotar l’estoc de la majoria de models d’estelada que tenim a la venda pocs dies abans de l’Onze, tot i que ràpidament les vam reposar i ara tenim gairebé tots els models altre cop.

I és que certament l’independentisme sociològic ha pujat i força en el darrer any: hi han contribuït diversos factors (les consultes, la retallada de l’estatut, la mani del 10J, la victòria de “la roja”, el desencant amb les opcions polítiques actuals…) i creiem que ha estat molta la gent que fins ara veia aquesta causa amb certa simpatia, enguany ja la veu com una causa de la que se’n volen significar. Per aquesta raó més gent que mai ha volgut treure l’estelada al carrer, penjar-la al balcó, o posar-la als cims de les muntanyes a les que ha anat.

A ProductesdelaTerra estem contents d’haver contribuït modestament a la normalització d’una situació un pèl ridícula: Que molta gent d’aquest país no sabés on podia comprar una bandera de la seva pròpia terra. I és que internet ens ha facilitat la vida en aquest aspecte, i així un noiet que viu a un poble al costat d’alacant es pot comprar una estelada. Igual com qualsevol persona que viu a les Illes, com un senyor de Perpinyà, com una noia de Barcelona, com un estudiant que és a la Xina…

I aquí enllacem amb la segona part d’aquest post: i és que a l’article que indicàvem algú pot interpretar que totes les estelades que venem són fabricades a la Xina, i això no és pas cert. Tots els models d’estelada que venem són  fabricades a Catalunya, a excepció dels models “estelada promocional“, que són d’un teixit de qualitat una mica inferior i que surten a un preu de venda al públic també molt menor (prop de la meitat de preu de les normals).  Les de mida normal ja es van esgotar fa temps, i ara mateix només queden les de mida gran, d’un metre i mig de llarg, a només 8€ quan habitualment les normals valen 15€.

Fa un parell d’anys vam fer la nostra única comanda a una empresa productora de la Xina i fins a data d’avui no n’hem fet cap més. La nostra intenció era i ha estat sempre normalitzar la presència de productes de simbologia catalana entre la nostra societat. I no és possible competir, per exemple, amb una allau de banderes espanyoles després de la victòria de “la roja”, que es venen a totes les botigues de  pobles i ciutats  si no juguem amb igualtat de condicions:  La gran majoria de banderes espanyoles són precisament fabricades a la Xina, com ho són la majoria de banderes de TOTS els països del món, ja que la Xina és a dia d’avui, la fàbrica del món (ens agradi o no ens agradi).

I amb aquest afany de poder estar en igualtat de condicions és per la raó que vam fer aquesta única comanda d’estelades asiàtiques, no després d’un intens debat “moral” que vam tenir sobre la conveniència o no de fabricar fora del nostre país.

Comentaris

I bow down hbumly in the presence of such greatness.

KleX1D rdflztzirlhj

ikNPgi , [url=http://dbmybaemyjva.com/]dbmybaemyjva[/url], [link=http://yylrybxghcjs.com/]yylrybxghcjs[/link], http://ozvcbxyubfrp.com/

zpMrM2 wdxgkydwnzwz

WCt3ZJ , [url=http://nomywylwlrbt.com/]nomywylwlrbt[/url], [link=http://edqsrcrlpoia.com/]edqsrcrlpoia[/link], http://esoirjzsdynl.com/

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)