Recordes els Esquirols? Nosaltres sí…

ardillas1

Els que ja tingueu una edat segur que direu “jo també!”, i és que els Esquirols van marcar una època quan durant els anys 70 i 80, quan cantar en català era tot un repte, just sortint de la dictadura.

En aquest context, Esquirols es va caracteritzar per fer unes cançons compromeses amb el seu temps, tant per les lletres -a voltes satíriques, a voltes emotives i contundents- com per la seva voluntat d’arribar a un públic majoritari. Les influències inicials de la cançó de muntanya i el folk nord-americà van deixar pas, de mica en mica, a un estil propi i elaborat, i a una sonoritat plena de matisos instrumentals i vocals.

El grup edità sis discos de llarga durada: Cants al vent (Edigsa, 1973), Fent camí (Edigsa, 1975), Colze amb colze (Edigsa, 1976), Licor d’herbes bones (Edigsa, 1978), Torna, torna Serrallonga (Edigsa, 1980), Com un anhel (Edigsa, 1982) i enregistrà el disc El comte Arnau (1984) amb Rafael Subirachs, que encara resta inèdit.

Les cançons d’Esquirols van formar part de la banda sonora d’una generació. Molts joves d’aquells anys les van adoptar per cantar-les, a cop de guitarra, en trobades, excursions, festivals i actes reivindicatius. Algunes d’aquelles cançons, adaptades, popularitzades i convertides gairebé en himnes han anat passant a les generacions més joves, i han format part dels cançoners bàsics d’escoles, grups excursionistes, agrupaments escoltes i esplais, alhora que han estat reinterpretades per altres conjunts musicals.

Ara fa uns anys, el 2004, el col·lectiu l’ateneu.org van posar en marxa una campanya per demanar que tornessin: Torneu, torneu, esquirols . Malgrat que el grup no s’ha tornat a ajuntar, hi va haver un emotiu acte el 9 de setembre del 2005 que posava fi a la campanya (podeu llegir algunes cròniques de l’acte).

A ProductesdelaTerra.CAT també volem retre’ls el nostre petit homenatge i per això hem afegit al nostre catàleg de productes tres dels seus àlbums més representatius, precisament reeditats en CD després de l’èxit de la campanya abans esmentada: Són “Cants al Vent“, “Fent Camí” i “Torna torna Serrallonga“. Que els disfruteu, nostàlgics!

Comentaris

At last, someone comes up with the “right” aneswr!

Rr36uY , [url=http://asyuzzxchvoe.com/]asyuzzxchvoe[/url], [link=http://zjdpucoayzoi.com/]zjdpucoayzoi[/link], http://qxtdptlcbylz.com/

TkzFZm otuegybsjbfy

JJZAH3 , [url=http://dkjoiolkcysw.com/]dkjoiolkcysw[/url], [link=http://gmyfzqxqgauc.com/]gmyfzqxqgauc[/link], http://qyfvotsjnkmt.com/

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)