Racó Català celebra el seu desè aniversari amb un gran concert a Barcelona

El portal web Racó Català compleix els seus primers 10 anys consolidant-se com un dels webs en català més visitats i com un dels mitjans digitals de referència als Països Catalans. Per tal de celebrar aquest aniversari han organitzat unes jornades el proper 18 d’abril al Tradicionària del Barri de Gràcia, a Barcelona, que s’iniciaran a la tarda amb una taula rodona amb la participació de López Tena, Víctor Alexandre, "Titot" i Saül Gordillo i acabaran a la nit amb un concert amb els graciencs Hight Times i els pegolins La Gossa Sorda. Podeu comprar les entrades per aquest festival a ProductesdelaTerra.

Compra les entrades clicant aquí

 Ahir feia 10 anys que Racó Català va començar el seu camí a la xarxa. D’aleshores ençà, un creixement exponencial que l’ha dut fins a les primeres posicions dels mitjans digitals en català pel que fa a visites, 2 milions de pàgines vistes mensuals, uns fòrums que freguen els 3 milions de missatges, sortejos, activitats culturals, concerts, i tot de noves aventures que han superat les espectatives de llarg dels qui administrem aquest projecte.

Tot això, gràcies sobretot a tots aquells qui també fem, feu i fan Racó Català dia a dia, els prop de disset mil usuaris registrats que llegeixen, pensen i opinen a les notícies i als fòrums, als llibres, les entitats allotjades i les entitats que omplen l’agenda d’actes políticoculturals al conjunt del territori. Tots ells, tots vosaltres, tots nosaltres, encarem el futur amb il·lusions renovades, amb ganes de continuar avançant i aportant referents a l’imaginari col·lectiu català, vertebrant l’autèntic espai comunicacional dels Països Catalans, lliure de referents d’altres nacionalitats veïnes. Ací estem, dèiem l’any passat en celebrar el 9è aniversari. I tant, ací estem, i ací seguirem!

La llista d’agraïments seria infinita. En aquests 10 anys hem ensopegat amb moltes pedres, però hem trobat ara i adés gent que ens ha ajudat a aixecar-nos sense esperar res a canvi. Col·laboradors, agrupacions, entitats o senzillament persones compromeses amb el país que ens han fet costat als bons moments, però sobretot als dolents. I com no, aquest petit miracle digital té molt a agrair als tècnics que l’han fet possible, tècnics sense els quals no estariem on estem (ací!). I és clar, també als administradors, moderadors, i sobretot, als usuaris; tots els qui compartim una idea i un sentiment de país comú, des de tots els punts de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. A tots ells els dediquem aquests 10 anys que han vingut i tots els que vindran.

Racó Català com ja sabeu ofereix allotjament de franc a centenars d’entitats, associacions i projectes catalans a la xarxa. Entre elles destacades entitats com La Bressola, la Comissió de la Dignitat, projectes com Bloc.cat, PPCC.cat, LaTafanera, RadioCatalunya.ca, HarryPotterCAT, Catapings, RXI.cat, MúsicaLliure.cat, Això Toca, SeleccioCatalana.cat, les planes personals de membres de la societat civil catalana, com Víctor Alexandre o Cesk Freixas, els grups Mesclat i AraMateix, o la productora catalana Tercera Via.

En definitiva, una veu a la xarxa, un referent nítid per a tots els que desitgen i desitjaven expressar la seva manera de veure el món en general i el nostre país en particular. Els qui creiem que, fins i tot ara, hi ha una altra manera de fer premsa i de veure el món que els dels mèdia convencionals. Que hi ha un altre país, una altra manera de fer política, en definitiva, una altra manera de veure les coses.

Com sabeu també hi ha tota un enorme llistat d’actes i esdeveniments culturals, lingüístics i de territori on Racó Català hi col·labora desinteressadament, com per exemple el Catalunya Acció Sonora, els Premis Enderrock, l’Acampada Jove, el Senglar Rock, el Festour, l’Aplec del Sènia, el Castanyada Rock, el Culturaviva, l’Acampallengua de Mallorca, el Franja Rock, el Festa Means Party o el Festivern, entre molts d’altres -també amb casals, entitats i associacions-. I sense oblidar els sortejos, o la participació als actes de Sant Jordi, la diada de l’Onze de Setembre, o la Festa AntiHispanitat que organitzem cada any.

Ja per acabar, volem dedicar aquests 10 anys a totes aquestes persones, a tots aquest projectes, i fins i tot, fins i tot, a tots els que pressuposavem al nostre mateix vaixell i que ens han fet el buit. A tots vosaltres, a tots ells, us dediquem aquests 10 anys de vida. 10 anys d’aire nou. I sobretot, prepareu-vos per tots els que vindran.

I per celebrar aquest desè aniversari, hem organitzat un acte el proper 18 d’abril al Tradicionàrius de Barcelona (vegeu informació i mapa). Aquest acte tindrà dues parts clarament diferenciades.

La primera part començarà a les 6 de la tarda amb una xerrada per valorar aquests 10 anys. Allà aprofitarem també per presentar el nou Racó Català, amb un disseny i una gestió interna totalment renovats, més aplicacions per als usuaris, i una posada al dia que sens dubte feia falta.

A les 7 de la tarda s’iniciarà la taula rodona "Catalanisme a la xarxa. Passat, present i futur", amb personalitats vinculades al projecte: Víctor Alexandre, Alfons López Tena, Francesc Ribera "Titot" i Saül Gordillo.

La segona part, que té un cost per entrada de 5 euros, començarà a les 10 del vespre amb un concert del grup del barri de Gràcia "High Times", amb els seus ritmes ska, soul, reggae, funk… Posteriorment a dos quarts de 12 de la nit, "La Gossa Sorda" presentarà el seu darrer treball "Saó".

Racó Català

 

General
Comentaris

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)