Manifestació històrica a València contra la política educativa del PP

Dissabte passat, milers de persones (100.000 segons l’organització) van participar en la marxa sota el lema "Font de Mora dimissió!" que arrencà de la Plaça de Sant Agustí i omplí els carrers cèntrics del cap i casal, contra la política educativa de la Generalitat Valenciana, i en especial, contra l’aplicació de l’assignatura d’Educació de la Ciutadania en anglès. Els organitzadors de l’acte, la Plataforma per l’Ensenyament Públic, consideren que aquesta manifestació ha estat "històrica" i creuen que és fruit del gran descontent de la comunitat educativa i dels pares i mares.

 

Milers de manifestants col·lapsen València contra la política de Font de Mora

Desenes de milers de manifestants (100.000 segons les entitats convocants; 40.000 segons la policia) van col·lapsar ahir el centre de València per a exigir la dimissió del conseller valencià d’Educació, Alejandro Font de Mora, i per a protestar contra l’ordre que obliga a impartir Ciutadania en anglès. La d’ahir fou la manifestació més gran d’ençà de les protestes contra la guerra de l’Irac. Les entitats convocants parlen d”èxit extraordinari’.

‘Ha superat totes les expectatives’

La portaveu de la Plataforma per l’Ensenyament Públic (una de les entitats convocants), Gemma Piqué, ha explicat a VilaWeb que la manifestació ‘ha superat totes les expectatives’ i que la major part de la gent no va poder entrar a la plaça de la Mare de Déu, punt final de la manifestació, perquè estava plena a vessar. De fet, quan la capçalera de la manifestació va arribar a la plaça de la Reina, els manifestants ocupaven completament els carrers de la Pau, Xàtiva, Colom i la Glorieta, i encara hi havia persones a la plaça de Sant Agustí, punt de partida de la manifestació.

Per Piqué, ‘si Camps és un polític democràtic, té l’obligació moral i política de dir alguna cosa i de reconèxier que s’ha equivocat’. ‘Ha quedat clar que el poble demana un canvi’, explica Piqué, ‘i no n’hi ha prou amb un canvi de conseller: cal un canvi en la política educativa’. El president del govern valencià, Francesc Camps, no va voler rebre ahir la plataforma, que li volia entregar aquest document de deu punts, que detallen les seves reivindicacions.

A banda del suport que els donen una nodrida representació de la societat civil valenciana (des d’ACPV a força associacions de veïns o el col·lectiu Lambda, entre d’altres), la manifestació també comptà amb el suport del PSPV, EUPV, el Bloc i ERPV.

Pares, mares, mestres, alumnes i sindicats es van agrupar per instituts o entitats, amb una forta presència de representants de les associacions de pares i mares. Molts d’ells van portar mocadors o peces de roba de color groc, un color que s’està erigint com a símbol de protesta contra la política de Font de Mora. El lema més corejat pels manifestants és ‘Font de Mora, go home’ (Font de Mora, ves-te’n a casa), en una burla del nivell d’anglès del conseller.

Més mobilitzacions

Si la protesta no fa recapitular el govern, Piqué assegura que hi haurà noves mobilitzacions. Ja hi ha convocada una vaga (pdf) per al 17 de desembre que, segons Piqué, podria repetir-se durant el 2009.

Més de 18.000 euros

Piqué explica que la plataforma ha recaptat més de 18.000 euros de petites donacions (com les que recullen amb els vals d’ajut que venen per internet), gràcies als quals ha pogut pagar la campanya publicitària que ha fet en diaris i ràdio.

Font de Mora no cedeix

Hores abans de la manifestació, Font de Mora va dir que no cediria ‘en l’imperatiu d’isntal·lar un sistema plurilingüe’ i que per tant no pensa retirar l’ordre que obliga a impartir Ciutadania en anglès.

 

* Text extret de Vilaweb.cat

 

General
Comentaris

Some time ago, I really needed to buy a building for my firm but I did not earn enough cash and could not order something. Thank God my colleague adviced to take the personal loans at trustworthy creditors. Thence, I did that and used to be satisfied with my bank loan.

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)