20.000 persones clamen per la llibertat d’expressió i la catalanitat del sud

Segons Acció Cultura del País Valencià, organitzadora de la manifestació de dissabte passat a Alacant en motiu de la commemoració del 25 d’abril, 20.000 persones van secundar la convocatòria que aquest any canviava València per Alacant. Un any més, la multitudinària manifestació va comptar amb la participació de desenes d’entitats culturals, partits polítics, sindicats… i va transcórrer amb un tó festiu. A la nit, un macro-concert va tancar aquesta jornada reivindicativa que enguany anava encapçalada amb el lema "Volem TV3. Per la llibertat d’expressió".

Tot i canviar d’empalçament, un any més, la manifestació de la Diada del 25 d’Abril, va ser tot un èxit de participació. Alacant es convertí en l’escenari de la reivindicació, la festa i el compromís. El canvi d’emplaçament de la manifestació es veié motivada pel fet que les comarques del sud no reben les senyals de les emissores de les televisions principatines des del tancament del repetidor de la Carrasqueta.

Per aquest motiu, el lema de la pancarta que obria la manifestació en aquesta edició, resava "Volem TV3. Per la llibertat d’expressió". No obstant, durant el recorregut de la manifestació es veieren pancartes reclamant la unitat de la llengua, la reunificació dels Països Catalans, la independència…

Com cada any la marxa anava encapçalada per una pancarta d’Acció Cultural del País Valencià. A continuació desfilaven els casals, entitats culturals, plataformes en defensa del territori… i els sindicats i partits polítics valencians.

Tancant la manifestació hi havia un nombrós bloc de l’Esquerra Independentista, el qual l’encapçalava la CAJEI, i a continuació un bloc conjunt format per Maulets, SEPC i Endavant. Aquest darrer bloc, realitzà divereses accions reivindicatives al llarg del recorregut.

A la nit, un concert que comptà amb la participació dels grups La Troba Kung-fú, Antònia Font, La Gossa Sorda, Betagarri i Mugroman, foren la traca final d’aquesta llarga jornada reivindicativa.

Com cada any, ProductesdelaTerra vam ser presents a la Diada del 25 d’Abril. Vam muntar una paradeta a l’espai del concert on volguerem donar a conèixer el nostre projecte i intercanviar opinions amb el públic assistent.

Des de ProductesdelaTerra volem agraïr a ACPV, entitat organitzadora, les facilitats que ens donaren per ser presents a la Diada i la col·laboració que any rere any, rebem per part seva en la Diada del 25 d’Abril.

General
Comentaris

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)