800 anys

El 2008, es compleixen 800 anys el naixement de Jaume I, el rei català que inicià l’anomenada reconquesta i fundà el Regne de València i de Mallorca. Per aquest motiu, Productes de la Terra, ha volgut recordar aquesta efemèride i ha editat un espai especial al portal on es poden trobar productes relacionats amb El Conqueridor. Hi podeu accedir a través del banner ubicat a la columna dreta del home del portal.

En aquest espai hi ha disponible la triologia d’Albert Salvadó titulada "Jaume I El Conqueridor". Tres magnífiques obres de novel·la històrica on explica la vida de Jaume I. En el primer volum "El punyal del sarraí" parla de la seva primera etapa de la vida, des de que neix fins que es coronat rei, "la dura infantesa i l’agitada joventut, el primer amor i l’aferrissada lluita per esdevenir rei de ple dret". El segon volum es titula "La reina hongaresa". Mostra la història des de que és escollit rei fins a l’inici de la reconquesta, "Una de les històries d’amor més tendres i, alhora, més turbulentes, perquè el rei és massa gall per al galliner i no en té prou de desfogar-se al camp de batalla." I en el darrer volum, titulat "Parleu o mateu-me", en el que "Jaume I ha de lluitar contra totes les enveges i tripijocs dels nobles que persegueixen el propi profit".

També s’ofereix el llibre "El rei conqueridor. Jaume I", un llibre il·lustrat i acabat de sortir del forn, en el que Antoni Furió, realitza una aproximació a la figura de Jaume I en un exemplar de luxe per celebrar l’efemèride dels 800 anys del seu naixement amb il·lustracions de l’època, quadres, gravats…

Recuperem alhora, el brodat amb l’escut de Jaume I, aquesta icona medieval de la nació, amb una reproducció del casc tant característic d’El Conqueridor, encapçalat pel drac de Sant Jordi i l’escut de les quatre barres.

I també, un dels animals llegendaris en la vida de Jaume I, el qual ha esdevingut un símbol del País Valencià. El Rat Penat. La llegenda explica que mentre Jaume I era acampat als afores de València per preparar la conquesta de la ciutat, els moriscos intentaren atacar el campament per sopresa durant la nit. Un rat penat despertà Jaume I, mentre dormia, i quan aquest s’alçà veié que els moriscos s’apropaven. Llavors pogué reaccionar i anul·lar l’atac. No obstant, hi ha moltes variants d’aquesta llegenda, la qual alimenta la tradició cultural popular.

La darrera noveta, és un disseny commemoratiu de l’efemèride. En aquest hi figura el perfil de Jaume I dalt de cavall i la inscripció "Jaume I. 1208-2008". Aquest model ha estat dissenyat i estampat per l’equip de Productes de la Terra. El podeu trobar en samarreta unisex, samarreta de noia i dessuadora amb caputxa.

Podeu trobar informació sobre la biografia del Rei Jaume clicant aquí

 

 

General
Comentaris

I can’t believe you’re not payling with me–that was so helpful.

ohOxFc udbgvphiodpt

p4No4l vnppyaukayay

q7gAza , [url=http://mkexqbhcyjto.com/]mkexqbhcyjto[/url], [link=http://kxkcbocniadu.com/]kxkcbocniadu[/link], http://lmdzxfrbrjlk.com/

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)